vijest-4

KARNEVAL GRADA RABA 2014.

21.02. – izbor 4. kraljice rapskog karnevala (voditeljice: Bele udovice –
(Marija i Davorka)
- 19:30 sati – Kino Rab

vijest-3

RAB ADVENTURE CHALLENGE

Rab Adventure Challenge 2013. je pustolovna utrka namjenjena kako vrhunskim profi sportašima tako i amaterima, rekreativcima i ljubiteljima prirode i sportova u prirodi, tzv outdoor sportovi.
Utrka je timska, 2 člana, bez obzira na spol gdje takmičari zajedno prolaze cijelu stazu, odnosno sve discipline i kontrolne točke.

vijest-2

RAB SUMMER FESTIVAL

Predstavljamo novoosnovani događaj, inovativni i izazovan Rab Summer Fastival koji će dugoročno ponuditi nastupe najpoznatijih svjetskih i domaćih pjevačkih zvijezda.
Ovaj nesvakidašnji doživljaj, jedinstven na Hrvatskom Jadranu prilika je za modernu zabavu i uživanje u dobroj ali i legendarnoj i kvalitetnoj muzici.

vijest-1

RAPSKA FJERA

Jedinstven u Hrvatskoj, srednjevjekovni ljetni sajam „Rabska fjera“ temelji se na povijesnom nasljeđu, te predstavlja u 2002. godini ponovno obnovljene općinske blagdane proglašene prvi put 21.07.1364. godine te je najveća vrijednost u njegovanju i razvijanju autohtonih i tradicijskih vrijednosti. Općinske blagdane „Rabske ferije“ proglasilo je Veliko Vijeće Grada Raba 21.07.1364. godine u počast Kralju Ljudevitu Velikom koji je Rab oslobodio od Mlečana i u počast Sv. Kristoforu zaštitniku Grada Raba te su se održavale u svrhu štovanja moći Sv. Kristofora koje su prema legendi spasile Rab.

Down
Up

RAB ADVENTURE CHALLENGE

vijest-3


Adventure Challenge 2013. je pustolovna utrka namjenjena kako vrhunskim profi sportašima tako i amaterima, rekreativcima i ljubiteljima prirode i sportova u prirodi, tzv outdoor sportovi.
Utrka je timska, 2 člana, bez obzira na spol gdje takmičari zajedno prolaze cijelu stazu, odnosno sve discipline i kontrolne točke.
Zamjene natjecatelja nema, dakle odustajanje jednog člana tima automatski znači i diskvalifikaciju cijelog tima.
Kroz utrku se izmjenjuju outdoor sportovi; trekking, mtb ride, kayak, plivanje, ronjenje, coastering ( savladavanje obale ), a sve discipline prožete su orijentacijom, dakle poželjno je da se takmičari znaju služit kompasom i zemljovidom.